Swill
Etensresten met vetten of olie uit keukens van horecabedrijven kunnen worden aangeboden als Swill.
Swill is het Engelse woord voor spoeling, drab of varkensvoer. In Nederland noemen we het keukenafval dat met name vrijkomt in horeca-keukens Swill. Dit afval werd vroeger gebruikt als varkensvoer maar dat is nu verboden, in verband met het risico op het overbrengen van verschillende ziekten.
Van swill wordt compost, groene stroom en groen gas gemaakt.

Wat valt onder swill?
Swill is gekookt keukenafval en etensresten inclusief vetten en oliën. Ook over de datum producten, deegwaren en vlees- en visafval vallen onder swill.


Advies nodig?
Heeft u vragen over het aanleveren van swill of wilt u weten welke oplossingen we voor uw bedrijfsafval en grondstoffen hebben? Neem dan contact op met onze bedrijvenservice. Onze collega’s helpen u graag verder!
- 045 5437150 (keuze 2)
- bedrijvenservice@rd4.nl