Service op rolletjes

Glasafval container voor bedrijven

Rd4 header pd

Een glasafval container bespaart grondstoffen, energie en de steeds verder stijgende kosten voor restafval. Heb je nog geen container voor glasafval? Het is het overwegen waard!

 • Je bespaart natuurlijke grondstoffen

 • Je bespaart energie

 • Je bespaart op de kosten voor restafval

Je leest er hier alles over.

Rd4 Heusschen Schrouff 053 web

Glasafval container huren?

Gratis glasinzameling is al mogelijk voor Rd4-bedrijfsklanten. Meld je dan nu aan: https://www.afvalgoedgeregeld. Van 1 mei t/m 31 mei 2023 geopend.

Nog geen Rd4 bedrijfsklant? We zijn je graag van dienst:

 • Scherpe tarieven
 • 10% korting
 • Gratis plaatsing
 • Geen milieu- of brandstoftoeslag


Container huren

Duurzaam ondernemen en de keten sluiten

Je helpt het milieu als je glazen flessen en potten niet in het restafval gooit, maar gescheiden houdt. Je levert daarmee een directe bijdrage aan duurzaamheid, want door recycling van gescheiden grondstofstromen worden minder natuurlijke grondstoffen gebruikt. Naast grondstoffen zorgt recycling van glas ook voor energiebesparing.

 • Grondstoffen (kwartszand, soda en kalk) voor nieuw glas smelten pas bij hoge temperaturen
 • De glasscherven uit jouw glascontainer smelten bij een veel lagere temperatuur
 • Nieuw glas maken uit scherven bespaart daarmee maar liefst 25% energie


Samen met Rd4 op weg naar een circulaire economie!


Houd glasafval uit het restafval en bespaar!

Door de steeds verder stijgende tarieven voor restafval dat verbrand wordt is het belangrijk om de restafvalstroom zo klein mogelijk te houden.


Door glasafval te scheiden:

 • Bespaar je ruimte in de rolcontainer voor restafval waardoor die minder vaak geleegd hoeft te worden.
 • Of je kunt overstappen naar een restafvalcontainer met een kleiner volume.
 • Minder vaak ledigen of een kleiner volume container voor restafval betekent een directe besparing van kosten!


Gratis glasinzameling voor Rd4 bedrijfsklanten

Vanaf 1-1-2023 is de “Uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid Bedrijfsafval” gestart. Producenten en importeurs zijn hierdoor ook verantwoordelijk voor de afvalfase van hun product. Zij gaan daarvoor betalen, voor jou wordt het daarom gratis.


De inzameling van glasafval is gratis voor klanten van Rd4 Bedrijvenservice vanaf het volgende instroommoment. Als je het nog niet gedaan had, meld je dan nu aan: https://www.afvalgoedgeregeld.nl. Dan kan je vanaf het eerstvolgende instroommoment (ongeveer 2x per jaar) gebruik maken van deze mooie regeling.


Het aanmeldloket is open van 1 mei t/m 31 mei 2023. Meld je aan via: afvalgoedgeregeld.nl.

E9 A9858 web

Addertjes onder het gras?

Wij horen je denken: ‘Gratis? Dan moet er wel een addertje onder het gras zitten.’ Geen addertjes, enkel wat voorwaardes die duidelijk geformuleerd zijn. Samengevat zijn de voorwaardes van deze uitgebreide producentenverantwoordelijkheid:

 • Glazen verpakkingen zoals flessen en potjes
 • Minimale vulling van 85% per lediging
 • Alleen 240L-containers


Wat is glasafval?

In de glascontainer kunnen alle glazen verpakkingen zoals flessen en potjes waarin drank, eten, babyvoeding, cosmetica, parfum of medicijnen hebben gezeten. De flessen en potjes moeten leeg zijn echter kleine achtergebleven restjes zijn geen probleem.


Wat gebeurt er met glasafval?

Omspoelen of afwassen is niet nodig. Thuis afwassen kost meer energie dan in de glasfabriek. Metalen deksels mogen op de fles of pot in de container voor glasafval. Door middel van magneten wordt het metaal later uit het glasafval gevist. Het glas wordt in kleinere stukken gebroken. De glasfabriek maakt er weer wit, groen of bruin glas van. Glas kan oneindig vaak gerecycled worden.Rd4 Bedrijvenservice: service op rolletjes!

Rd4 Bedrijvenservice heeft containers voor verschillende afval- en grondstofsoorten klaar staan. In slechts 4 kliks heb je de bestelling geregeld of een vrijblijvende offerte aangevraagd.


Of maak direct een keuze uit de diverse mogelijkheden bij Rd4 Bedrijvenservice:


Container huren