Container huren, kosten en waarom restafval steeds duurder wordt

Container voor restafval

Restafval is al het niet-recyclebare afval dat overblijft na het scheiden van afvalstromen die als grondstoffen kunnen dienen. Door afval goed te scheiden, blijft er maar weinig restafval over. Dat is gunstig, want de kosten voor restafval stijden, terwijl glas en plastic al gratis ingezameld kan worden.

Duurzame keuze

Rd4 (rol)container huren voor restafval

Bekijk snel en eenvoudig wat de prijs van een Rd4 container voor restafval kost, bestel ‘m meteen of stel je vrijblijvende offerte samen.

 • Scherpe tarieven

 • Tot 10% korting

 • Gratis plaatsing

 • Geen milieu- of brandstoftoeslag


Wat kost een container voor restafval?

Daarvoor moeten we nog twee vragen kunnen beantwoorden:

 1. Hoe groot moet de restafval container zijn?
 2. Hoe vaak moet de container geleegd worden?

Prijzen kunnen op basis hiervan variëren, van een:

 • 240 liter rolcontainer voor restafval vanaf € 14,96*
 • tot een 1100 liter rolcontainer voor restafval vanaf € 43,96*

Voor afzetcontainers, perscontainers en ondergrondse containers is de prijs op aanvraag. Bekijk hier alle formaten en prijzen.

*Kosten zijn van Oktober 2023, deze kunnen ondertussen zijn aangepast. Voor de actuele prijzen kijk je hier.

Perscontainer restafval en andere oplossingen

De rolcontainer is de alom bekende oplossing voor restafval. Maar wij bieden veel meer aan dan dat. Met afzetcontainers lossen we tijdelijke pieken in restafval op, met ondergrondse containers bespaar je ruimte op je bedrijventerrein en met perscontainers kan je grote hoeveelheden restafval kwijt zonder frequente lediging.

 • Tijdelijke oplossingen mogelijk
 • Service op rolletjes

Restafval is dus niet recycleerbaar en wordt verbrand. We bewegen steeds meer naar een afvalvrije wereld en daarom gaat de overheid steeds strenger handhaven op restafval. Lees meer over:

 • Waarom restafval steeds duurder wordt voor bedrijven

 • Waarom voor sommige bedrijven het scheiden van restafval verplicht is

 • Hoe bedrijven kosten kunnen besparen op restafval

Waarom wordt restafval voor bedrijven steeds duurder?

In 2050 wil de overheid dat het bedrijfsleven geen afval meer produceert en in 2030 moeten we 50% minder primaire grondstoffen gebruiken. Om het scheiden van (rest)afval aan te moedigen wordt door de overheid de belasting op het te verbranden afval steeds verder verhoogd en wordt ook een CO2-heffing ingevoerd.

Bij het verbranden van restafval in verbrandingsinstallaties wordt gelukkig nog wel energie teruggewonnen, maar helaas komen er ook schadelijke stoffen vrij. Tegelijkertijd gaan waardevolle goed recyclebare grondstoffen verloren als die nog tussen het restafval zitten dat verbrand wordt.


Scheiden van restafval, een verplichting voor bedrijven

In restafval zitten veel afvalstromen die goed te recyclen zijn. Gescheiden afvalstromen kunnen als grondstof hergebruikt worden. Vanuit de overheid is het Landelijk Afvalbeheer-plan (LAP3) actief. Daarin staat dat bedrijven verplicht zijn om ten minste 75% van het restafval te scheiden. Onder deze voorwaardes:

 • Vanaf 660 liter restafval per week (11 60L-vuilniszakken)

 • Of bij een bedrijfsoppervlakte van meer dan 100m2


Minder restafval, is besparen op kosten

Door de steeds verder stijgende tarieven voor restafval dat verbrand wordt is het belangrijk om de restafvalstroom zo klein mogelijk te houden. Heb jij al eens kritisch gekeken naar jouw bedrijfsafval en wat er gescheiden kan worden?

Begin bijvoorbeeld door papier en karton apart te houden. De inzameling van papier en karton is veel voordeliger dan de dure stroom restafval. Daarnaast heeft het direct effect op de hoeveelheid restafval die je produceert:

 • Je kan een kleinere container voor je restafval afnemen

 • De container restafval hoeft minder vaak geleegd te worden

Minder vaak ledigen of een kleiner volume restafvalcontainer betekent een directe besparing van kosten! Wil je meer besparingstips op je bedrijfsafval? Neem dan contact met ons op!

E9 A9767 web

Duurzaam ondernemen

Minder restafval betekent minder verbranding en uitstoot. Door recycling van gescheiden grondstofstromen worden minder natuurlijke grondstoffen gebruikt. Je levert daarmee een directe bijdrage aan het milieu én je bespaart kosten op restafval. Zet een stap richting duurzaam ondernemen met Rd4 Bedrijvenservice.

De prijs voor een rolcontainer restafval

Prijzen voor het huren van restafval rolcontainers zijn afhankelijk van de ledigingsfrequentie. Bedrijven betalen voor een 240 liter rolcontainer die 1x per 4 weken wordt geledigd €14,96 p/mnd. Tot €149,43 p/mnd voor een 1100 liter rolcontainer die 1x per week wordt geledigd.

Bekijk de prijzen voor het huren van een restafval container in een volledig overzicht.

Rd4 Bedrijvenservice: service op rolletjes!

Rd4 Bedrijvenservice heeft containers voor verschillende afval- en grondstofsoorten klaar staan. In slechts 4 kliks heb je de bestelling geregeld of een vrijblijvende offerte aangevraagd.

Container huren