Rd4 header pd

Service op rolletjes

Restafval

Restafval is al het niet-recyclebare afval dat overblijft na het scheiden van afvalstromen die als grondstoffen kunnen dienen. Door afval goed te scheiden, blijft er maar weinig restafval over. Gescheiden grondstofstromen worden verwerkt tot nieuwe producten, restafval wordt verbrand. Lees meer over:

 • Waarom restafval steeds duurder wordt

 • Waarom voor sommige bedrijven het scheiden van restafval verplicht is

 • Hoe je kosten kan besparen op restafval

Of bestel meteen je container voor restafval.

Duurzame keuze

Rd4 Restafval container huren

Bekijk snel en eenvoudig wat een Rd4 container voor restafval kost, bestel ‘m meteen of stel je vrijblijvende offerte samen.

 • Scherpe tarieven

 • Tot 10% korting

 • Gratis plaatsing

 • Geen milieu- of brandstoftoeslag


Waarom wordt restafval steeds duurder?

In 2050 wil de overheid dat het bedrijfsleven geen afval meer produceert en in 2030 moeten we 50% minder primaire grondstoffen gebruiken. Om het scheiden van (rest)afval aan te moedigen wordt door de overheid de belasting op het te verbranden afval steeds verder verhoogd en wordt ook een CO2-heffing ingevoerd.

Bij het verbranden van restafval in verbrandingsinstallaties wordt gelukkig nog wel energie teruggewonnen, maar helaas komen er ook schadelijke stoffen vrij. Tegelijkertijd gaan waardevolle goed recyclebare grondstoffen verloren als die nog tussen het restafval zitten dat verbrand wordt.


Scheiden van restafval, een verplichting

In restafval zitten veel afvalstromen die goed te recyclen zijn. Gescheiden afvalstromen kunnen als grondstof hergebruikt worden. Vanuit de overheid is het Landelijk Afvalbeheer-plan (LAP3) actief. Daarin staat dat bedrijven verplicht zijn om ten minste 75% van het restafval te scheiden. Onder deze voorwaardes:

 • Vanaf 660 liter restafval per week (11 60L-vuilniszakken)

 • Of bij een bedrijfsoppervlakte van meer dan 100m2


Minder restafval, is besparen op kosten

Door de steeds verder stijgende tarieven voor restafval dat verbrand wordt is het belangrijk om de restafvalstroom zo klein mogelijk te houden. Heb jij al eens kritisch gekeken naar jouw bedrijfsafval en wat er gescheiden kan worden?

Begin bijvoorbeeld door papier en karton apart te houden. De inzameling van papier en karton is veel voordeliger dan de dure stroom restafval. Daarnaast heeft het direct effect op de hoeveelheid restafval die je produceert:

 • Je kan een kleinere container voor je restafval afnemen

 • De container restafval hoeft minder vaak geleegd te worden

Minder vaak ledigen of een kleiner volume restafvalcontainer betekent een directe besparing van kosten! Wil je meer besparingstips op je bedrijfsafval? Neem dan contact met ons op!

E9 A9767 web

Duurzaam ondernemen

Minder restafval betekent minder verbranding en uitstoot. Door recycling van gescheiden grondstofstromen worden minder natuurlijke grondstoffen gebruikt. Je levert daarmee een directe bijdrage aan het milieu én je bespaart kosten op restafval. Zet een stap richting duurzaam ondernemen met Rd4 Bedrijvenservice.


Rd4 Bedrijvenservice: service op rolletjes!

Rd4 Bedrijvenservice heeft containers voor verschillende afval- en grondstofsoorten klaar staan. In slechts 4 kliks heb je de bestelling geregeld of een vrijblijvende offerte aangevraagd.


Container huren