Service op rolletjes

Koffiebekers

Door het scheiden van kartonnen koffiebekers worden waardevolle grondstoffen gerecycled. Zo dring je de hoeveelheid restafval terug en bespaar je op jouw afvalkosten.

Kartonnen koffiebekers bestaan voor ongeveer 95% uit papiervezel en voor 5% uit een kunststof coating. Daarmee zijn ze een waardevolle grondstof voor de productie van nieuwe papieren of kartonnen producten, zoals toiletpapier en papieren handdoekjes. Van oude koffiebekers worden vanuit gezondheidsoogpunt geen nieuwe koffiebekers gemaakt.

Kartonnen koffiebekers zijn er in vele soorten en maten, bedrukt en onbedrukt. Voor de recycling van koffiebekers is er eigenlijk maar één aspect waarop we de bekers onderscheiden. Dat is de coating aan de binnenzijde, die ervoor zorgt dat er geen vocht door de beker dringt.

Rd4 zamelt alleen koffiebekers in die een PE-Coating (polyethyleen) hebben. Deze coating is het beste te recyclen, omdat de coating gemakkelijk loslaat van het karton. Daarnaast is een PE-coating van betere kwaliteit dan andere coatings, waardoor er 25% minder karton nodig is om de bekers te maken.

Klik hier voor de acceptatievoorwaarden

Adobe Stock 108223705

Inzamelmiddelen voor Koffiebekers

110 liter blauwe Rd4-zak › Koffiebekers
  • Koffiebekers
  • ca. 80x80x110 cm