Bent u al klant? Activeer dan nu uw eigen account op Mijn Rd4

Sluiten

samen steeds slimmer

Tarieven 2021 aangepast

08 december 2020

Delen

Ontwikkelingen in afvalmarkt zorgen voor aanpassing tarieven 2021

Door een aantal ontwikkelingen in de afvalmarkt, hebben we onze tarieven met ingang van 1 januari 2021 aangepast. De stijging heeft te maken met de volgende ontwikkelingen:

Ten eerste heeft de coronacrisis grote gevolgen voor de afzet van gerecyclede stromen. Een herstel op de korte termijn is niet te verwachten.

Verbrandingsinstallaties confronteren ons met extra kosten door steeds strengere regels. Hierdoor worden de kosten fors hoger. Hierin zijn de effecten van de CO2 heffing, die op 1 januari 2021 in werking treedt, nog niet meegenomen. Deze zijn nog onbekend.

Ook stijgen de transportkosten, door factoren als de CAO index en verduurzaming van de logistiek.

Ten vierde is er een importverbod op alle afvalstromen in Aziatische landen. Dit betekent dat er op de Europese markt een overaanbod is van te recyclen afvalstromen.

De tarieven voor onze abonnementen stijgen hierdoor met 5%. Alle overige tarieven worden met 2,5 % verhoogd. De tarieven die nu getoond worden op onze website zijn reeds de nieuwe tarieven van 2021. Heeft u vragen of wilt weten wat deze tariefsverhoging voor u als bestaande klant van Rd4 betekent, neem dan contact met ons. Bel 045 5437150 (keuze 2) of stuur ons een email: bedrijvenservice@rd4.nl